Natural Life

Natural Life aminosyror nu i en ännu renare formula

Vi har bytt från tabletter till kapslar, vilket ger oss en ännu renare produkt och mer aminosyror i varje kapsel!


Svensk Leverantör

Vi har sedan jan-22 bytt till en svensk leverantör. Från och med nu så är kapslarna också helt veganska.

Natural Life har nya ägare sedan mars -20

Natural Life firar 30 år och har bytt ägare, då grundaren av företaget, Marie Erixon går i pension efter 30 framgångsrika år.

Vi på Min Hälsa Stockholm AB är glada att få fortsätta att sälja denna fantastiska produkt. Vi som tagit över är, Karin Bröms, som är naturterapeut och har arbetat med klienter i 15 år. Jag har använt Natural Life under dessa år med goda resultat. Att ha klinisk erfarenhet är en stor tillgång vid försäljning och rekommendation av aminosyror. Ulf Söderholm är civilingenjör och har en bakgrund inom konsultbranschen. Ulf arbetar bl.a med administration och vidareutveckling av bolaget. Vi fortsätter att driva verksamheten i samma anda som Marie tidigare har gjort.

Vi önskar nya och gamla kunder välkomna!


Vad är aminosyror?

Aminosyror är byggstenar i proteinerna, som bygger upp allt levande liv och klarar kroppens alla funktioner. Proteiner bygger upp celler och reparerar vävnader. De kan också bilda antikroppar för att bekämpa bakterier och virus. De är en del av enzymerna och hormonsystemet samt bygger upp cellkärneproteinerna RNA och DNA och deltar i muskelaktiviteten.

Därför är aminosyror så viktiga

En saknad aminosyra är en saknad byggsten. Aminosyrornas funktion är att fungera som energikälla för celler och vävnader.

Människan består av de mest komplicerade aminosyrorna. Vetenskapsmän har upptäckt och isolerat 22 olika aminosyror. Av dessa är åtta livsviktiga. Termerna “livsviktig” och “icke livsviktig” är missvisande, eftersom alla aminosyror är nödvändiga för hälsan. Hur som helst, åtta av dem måste bli tillförda kroppen, antingen som mat eller tillägg, och det är tillförseln av detta behov som i själva verket är livsviktigt. Om dessa åtta blir tillförda under samma tid och i tillräcklig kvantitet kan de andra fjorton framställas av kroppen, under förutsättning att enzymaktiviteten är fullgod.

Aminosyror genom maten

Aminosyror kan inte – såsom t.ex. fett – lagras i kroppen. Vi behöver en kontinuerlig tillförsel. En bra kost med rätt sammansättning är en grundförutsättning. Men eftersom alla de livsviktiga aminosyrorna måste tillföras i rätt mängd och på samma gång är ofta vår föda inte tillräcklig och många människor äter idag en alldeles för ensidig kost på grund av olika sjukdomssymptom, såsom allergier, Candida, tungmetallsförgiftning m.m.

Störningar och det naturliga åldrandet

Infektioner och sjukdomar kan störa våra matsmältningsorgan så att vi inte kan tillgodogöra oss proteinernas viktiga beståndsdelar – aminosyrorna. Själva nedbrytningen sker i matsmältningsorganen. De bör därför fungera tillfredsställande. Därefter skickas aminosyrorna runt i kroppen genom blodet. Vävnaderna i kroppen väljer sedan de aminosyror de behöver för att bilda sitt eget protein.

De enzymer som skall bryta ner proteinerna till aminosyror börjar fungera mindre bra redan vid trettio års ålder, då kroppen nått sin “höjdpunkt”. Det naturliga åldrandet har börjat. Därefter är ett tillskott av färdiga aminosyror – som kroppen kan tillgodogöra sig – minst lika viktigt som vitaminer och mineraler.

De livsviktiga aminosyrornas funktion i kroppen

 • L Isolencine. Reglerar blodsockerhalten. Hjälper musklernas ämnesomsättning. Bör vara i balans med L. Leucine och L. Valine.
 • L Methionine. Bra vid avgiftning, binder tungmetaller. Bra vid hårlossning. Hjälper levern vid nedbrytning av fetter och avgiftar.
 • L Threonine. Viktigt tillskott för vegetarianer. Stöder bildandet av kollagen, stimulerar leverfunktionen. Hjälper matsmältningen och tarmar att fungera mera jämnt. Bygger upp immunsystemet.
 • L Phenylanine. En icke beroendeframkallande smärtlindrare. Stärker minnet och inlärningsförmågan. Kontrollerar impulser mellan nervceller.
 • L Tryptophan. Används av hjärnan för att tillverka nervsändaren serotonin. Serotonin spelar en viktig roll vid känslostämningar och vår mentala hälsa. Motverkar migrän, sömnsvårigheter, rastlöshet.
 • L Leucine. Reglerar blodsockerhalten. Läkande för hud och skelett, skall vara i balans med L Valen och L Isolencine. Viktigt för återuppbyggnad av kroppsvävnad.
 • L Lysine. Virusskydd, stärker immunförsvar, lever, hud, mm.
 • L Valine. Samarbetar med L Leucine och L Isoleucine för musklernas ämnesomsättning, gynnar den mentala hälsan, musklernas koordination och lugnar nerverna. Hjälper aminosyror som blivit skadade i kroppen av droger, alkohol, kemikalier, mediciner m.m.

De övriga aminosyrorna

 • L Proline. Nödvändig för kollagen-bildandet. Behövs vid skador eller besvär på bindväv. Läker huden.
 • L Aspartic Acid. Ammoniakavgiftande. Reparerar skador på centrala nervsystemet. Ökar uthålligheten hos idrottsmän. Skyddar levern, stimulerar till normal cellfunktion. Bygger upp immunsystemet.
 • L Alanine. Arbetar ihop med L Trypophan och stimulerar B6-metabolismen. Bra för hår, naglar, mage och lever. Används som kroppens drivmedel för vävnader i nervsystemet, muskler och hjärnan.
 • L Systine/L Cysteine. Är svavelaminosyror som binder tungmetaller såväl kvicksilver som aluminium. Hjälper till att avgifta cellsystemet. Skyddar vid kopparförgiftning. Bromsar åldrandet. Viktiga antioxidanter. Stoppar fria radikaler. Löser slem.
 • L Histidine. Effektiv vid behandling av allergier av olika slag. Viktigt för hörseln. Avlägsnar giftiga metaller ur kroppen. Effektiv vid matsmältningssystemet, viktig vid produktion av vita och röda blodkroppar.
 • L Tyrosine. Reglerar blodtrycket. Stöder L Histidine vid allergier. Kontrollant vid ångest och depressioner. Producerar Malamin, hår- och hudpigment. Upphöjer humöret. Bildar röda och vita blodkroppar.
 • L Glutamine. Viktig vid stress, reglerar syra, bas, balansen, tarmslemhinnan, tarmupptag, transport av amoniak ur kroppen, mage, hud, muskler, blodsocker, mm.
 • L Arginine. Viktig för blodkärl, körtlar, högt blodtryck, högt kolesterol, blodcirkulation, mm.
 • L Serine. Läker hud och acne. Bygger upp immunsystem och antikroppar.

Historien bakom Natural Life

Natural Life grundades 1990 av Marie Erixon och blev snabbt känt för sina unika Aminosyror och Aminosyraterapi. Marie Erixon kom i kontakt med Aminosyror i USA i samband med sin egen sjukdom. Efter många år av svår sjukdom från amalgam och sulfa-skada av tandisoleringsmaterialet Dycal, fick Marie Erixon hjälp.

Därigenom fick Marie utbildning och erfarenhet av Aminosyraterapi och Aminosyrors betydelse för hälsan. När Marie Erixon fick kontakt med Dr. Robert Erdmann från USA kom vändpunkten efter många års lidande. Dr. Robert Erdmann som var Psykolog samt författare till 10 böcker bla. Aminorevolution. Han var också pionjär i Aminosyror och grundare till Bio Science och Advanced Nutrition samt Uricheck. Marie samarbetade under många år med Dr. Robert Erdmann.

Beställning av Natural Life aminosyror

Aminosyrakomplex 200 vegetabiliska kapslar.

1 burk Aminosyror 380:- + frakt. Kontakta oss för grossistpriser.

Förskottsbetalning till BG 5229-3107 eller mot postförskott. För att beställa gå in på kontakt eller ring direkt till Karin Bröms Tel 070-626 33 22.